1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu’na/Yönetmeliğine ve ilgili tebliğe göre, Sportif/Amatör amaçlı balık avcılığı(Olta ve Zıpkın) amacı ile hareket edenlerin kolluk kuvvetlerince avcılığın usulsüz olduğu iddiasının bulunduğu durumda, ilgili yönetmeliğin yaptığı belirsiz ve geniş tanıma göre aşağıdaki hangi malzemelere Su Ürünleri İstihsal vasıtası sayılarak el konulabilir? Bakınız Malzeme Listesi (SORU1)
Bahse konu malzeme listesi:
Su Ürünleri Yönetmeliği:
Madde 3- Bu Yönetmelikte geçen;
İstihsal Vasıtaları: Su ürünlerinin avlanma, üretim, yetiştirme ve istihsalinde kullanılan gemiler, ağlar,her türlü araç ve gereç ile malzeme, teçhizat, alet, edevat, yem, takım ve tesisleri,
Buradaki ‘her türlü araç ve gereç ile malzeme, teçhizat, alet, edevat, yem takım, tesisleri’ tanımına göre;
Dalış malzemelerine Su ürünleri İstihsal vasıtası denebilir mi? (Soru2)
Bir Amatör Olta Avcısının soğuktan korunmak amaçlı giyim malzemesine Pantolon, Gömlek, Ayakkabısı yukarıdaki tanıma göre Su ürünleri İstihsal vasıtası mıdır? (Soru3)
Amatör sualtı avcısı’nın suda soğuktan korunmak amaçlı giydiği dalış elbisesi, çorap, eldiven istihsal vasıtası sayılabilir mi? (Soru4)
Yüzmek ve dalmak maksadı ile kullanılan palet, dalış gözlüğü, şnorkel, bel ağırlığı, dalış bıçağı, balık dizgisi İstihsal vasıtası sayılabilir mi? (Soru5)
Yoksa Amatör Sualtı avcısının el konulabilecek yegane av gereci Zıpkın mıdır? (Soru6)
Zıpkın olmadan sualtı avcısı su ürünleri istihsali yapabilir mi? (Soru7)